menu
person

15:14
Говоримо правду!
В районній газеті «Сільське життя» № 95-96 від 01.12.2018 року опубліковане інтерв’ю головного лікаря Петра Гинькута під назвою: «Гарними результатами роботи, об’єднанням зусиль та за підтримки влади ми зможемо досягти поставлених завдань», де традиційно підведені підсумки роботи лікарні за поточний рік та проінформовано жителів району про  плани на майбутнє.

Щодо підготовки матеріалу, то в нашій лікарні добре налагоджений зворотній зв’язок з пацієнтами, постійно опрацьовуються, систематизуються усні та письмові звернення жителів району, і в інтерв’ю надані відповіді на найбільш поширені запитання, що стосуються спектру медичних послуг, напрацювань та новацій у роботі медиків, забезпечення лікарями, висвітлено питання черг, стану матерільно-технічної бази, придбання медичного обладнання, розподілу коштів медичної субвенції, співпраці з Тишківською та Помічнянською ОТГ в частині передачі коштів медичної субвенції, роботи Госпітальної ради Західного госпітального округу Кіровоградської області, підготовки до  реформи вторинної ланки медицини, виборів до Добровеличківської ОТГ, майбутньої долі лікарні та проінформовано людей про наявні ризики.

Дійсно, багато людей дякували за надані відповіді саме на ті питання, що найбільше хвилюють жителів району. До людей донесена об’єктивна і правдива інформація, незалежно від того подобається вона комусь чи ні.

Щодо підтримки лікарні з боку сільських рад, то в інтерв’ю наголошено, що вже кілька років долучаються до окремих проектів, що стосуються покращення матеріально-технічної бази центральної районної лікарні сільські ради району, а також, що, на жаль, ми не дочекалися допомоги від селищного голови та депутатського корпусу Добровеличківської селищної ради.

Приводимо цифри. Якщо в 2015 році Добровеличківська селищна рада надала субвенцію Добровеличківській ЦРЛ в сумі 247,6 тис.грн,  в 2016 році – 80,0 тис.грн, то в 2017 році – 0 грн, а в 2018 році – 25,0 тис.грн. Будьмо відвертими, ЦРЛ знаходиться на території смт.Добровеличківка,  і жителі селища отримують медичну допомогу, а селищна рада мала та має можливість допомагати лікарні, особливо, коли мова йде про вирішення питання визначення центру госпітального округу.
 
Про придбання томографа. Дійсно, довготривалий час йшли перемовини з інвестором щодо встановлення в ЦРЛ комп’ютерного томографа, який погоджувався надати його на умовах оренди за символічну плату. Про купівлю такого дороговартісного обладнання мова навіть не йшла. І до селищної ради головний лікар ЦРЛ звертався з клопотанням допомогти коштами для ремонту відповідного приміщення. Клопотання про придбання комп’ютерного томографа за рахунок селищного бюджету не існує. Ніхто і ніколи не претендував на річний бюджет селища, бо є повне розуміння податкової бази території, зобов’язань, визначених законом, можливостей та потреб території та її жителів.

Ще раз наголошую, що кілька разів інвестор відвідував наш район, але побачивши не лише недалекоглядність та неузгодженість дій деяких «активістів» селища, а й їх відверте намагання саботувати поступальний рух, спрямований на покращення надання медичних послуг, відсутність допомоги у підготовці приміщення для обладнання, нам було відмовлено у встановлені комп’ютерного томографа.

Тому кілька слів про депутатську етику та відповідальність. Прочитавши в районній газеті «Сільське життя» № 99-100 від 15.12.2018 року відгук на публікацію в газеті «Сільське життя» № 95-96 від 01.12.2018 року статті «Гарними результатами роботи, об’єднанням зусиль та за підтримки влади ми зможемо досягти поставлених завдань» за підписом селищного голови та окремих депутатів, стає зрозумілим, що підписанти не дотримуються Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», де правилами депутатської етики заборонено використовувати у публічних виступах недостовірні або неперевірені відомості стосовно органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ і організацій, їх керівників та інших посадових чи службових осіб, депутатських груп, фракцій, окремих депутатів місцевих рад. А ще закон зобов’язує депутатів місцевих ради керуватися загальнодержавними інтересами та інтересами територіальної громади чи виборців свого виборчого округу, від яких його обрано, та чомусь нагадування депутатам з боку головного лікаря ЦРЛ про суспільні інтереси нашими обранцями трактується як особиста образа. На жаль.

Колектив Добровеличківської ЦРЛ вкотре наголошує, що Центральна районна лікарня надавала, надає і буде надавати медичну допомогу вторинного рівня усім жителям нашого району, в тому числі і новостворених ОТГ, а також жителям інших районів, відповідно до чинного законодавства у повному обсязі, та завжди надавала, надає і надаватиме виключно правдиву інформацію.

З повагою,
за дорученням колективу ЦРЛ
Петро Гинькут
Категорія: Корисна інформація | Переглядів: 1028 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: