menu
person

10:13
Можливості – обмежені, здібності – безмежні

3 грудня 2016 року відзначається Всесвітній день підтримки інвалідів.  У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів.

Мета, за ради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь людей з обмеженими можливостями  в житті суспільства.

Проведення Всесвітнього дня підтримки інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем людей з обмеженими можливостями, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

У Добровеличківському районі нараховується близько тисячі людей з обмеженими можливостями, із них 118 дітей.

У структурі інвалідності по району переважають: онкологічні захворювання,  серцево-судинні захворювання, туберкульоз, травми та хвороби кістково-м’язової системи та інші. Саме це викликає стурбованість та обумовлює головну мету профілактичної медицини-подолання шкідливих звичок, нездорової поведінки громадян та раннє виявлення та лікування  захворювань, які призводять до інвалідизуючої патології.

Серед причин дитячої інвалідності на першому місці - вроджені вади, далі хвороби центральної нервової системи та розлади психіки, які великою мірою залежать від стилю життя батьків.

Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя.

Категорія: Медичний календар | Переглядів: 737 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: