menu
person

09:45
Оновлено модуль "Стаціонар" в РІМС "Медстар"
Шановні користувачі медичної інформаційної системи “РІМС “Медстар”! Оновлено модуль "Стаціонар". 

Пропонуємо ознайомитись з основними змінами:

1. Можливість створення направлення на трансфер. Послідовність виконання трансферу детально описана в окремій інструкції.
2. Реалізована  логіка переносу діагнозів з виписки на взаємодію, а також на нові взаємодії (окрема інструкція).
3. Можливість оновлювати статус епізодів по кнопці «Оновити статус eНealth».
4. Оновлений довідник організацій із системи eHealth - для переведення пацієнта до іншого закладу всі можливі організації доступні для вибору.
5. Виписування медичного висновку можливо лише за наявності взаємодії «візит пацієнта в заклад», при наявності «виписки» - не можливо більше створювати МВ.
6. Можливість вносити спостереження «Модифікована шкала Ренкіна»: створюючи спостереження, ви можете обрати у полі “Код спостереження” значення “Модифікована шкала Ренкіна”.
7. Попередження про неможливість видалити взаємодію за епізодом, коли вона ще перебуває у процесі підписання та інші дії до неї застосовувати не можна.
8. Оновлення версії бібліотеки підписання на CAdES-X Long - підпис CAdES-C, який додатково включає повний набір сертифікатів ЦСК для перевірки підпису, а також відповіді від OCSP сервера зі статусом сертифіката підписувача.
9. Переклад українською повідомлення щодо підписання запиту на об’єднання записів: “Увага! Створена заявка на об'єднання медичних записів неідентифікованого пацієнта до записів ідентифікованого повинна бути підтверджена пацієнтом та підписана медичним працівником протягом 1 години після її створення. В протилежному випадку необхідно створити нову заявку на об'єднання медичних записів”.
10. Позначення допустимого формату файлів для завантаження документів у формі редагування “Запити на персону” (тільки розширення png). Користувач не може обрати інший формат, також він не може перейти до наступного кроку, не додавши документи.
11. Обмеження доступних параметрів ЕМЗ, якщо лікар не зареєстрований у системі eHealth: у такому випадку будуть приховані розділи “Запити на персону”, “Неідентифіковані пацієнти” і “Взаємодія”, обмежені параметри звернення.
12. Перевірка зв’язку послуг направлення та взаємодії: якщо направлення не відповідає госпіталізації або трансферу пацієнта до іншого закладу і не включає послуги, що відповідають послугам взаємодії, під час спроби зберегти таку взаємодію на екрані з’явиться попередження: “Принаймні одна дія, діагностичний звіт або процедура повинні посилатися на дану послугу.” Якщо направлення виписали на групу послуг, принаймні на одну з них має посилатися дія, процедура або діагностичний звіт.
13. Розширений список доступних діагнозів для створення медичного висновку про народження.
14. Додана можливість використовувати апаратний ключ на захищеному носії для автентифікації користувача та підписування операцій: у полі «Тип приватного ключа» можна обрати варіант “Апаратний ключ”, далі обрати захищений носій та ввести пароль.
15. Поділ записів на сторінки у закладках “Призначення”/“Направлення” у формі перегляду звернення із сортуванням записів за датою створення.
16. Можливість перейти до підписання направлення у формі перегляду звернення: якщо у зверненні є підписана взаємодія класу “Виписка”, з якою пов’язане направлення в роботі із категорією “Госпіталізація” або “Трансфер”, на екрані буде відображена кнопка “Погасити”, за допомогою якої можна перейти до підписання направлення.
17. Можливість не заповнювати поля “Телефони” у процесі створення eHealth персони.
18. Якщо направлення вже було успішно підписано, у процесі підписання нової взаємодії таке направлення не відображається.
19. Можливість отримати параметри відповідної взаємодії у процесі погашення направлення: відображаються назва взаємодії, код і назва відповідного діагнозу і дата запису.
20. Можливість редагувати не передані до системи eHealth записи про спостереження у зверненні. Якщо запис про спостереження переданий до системи eHealth, редагування недоступне.
21.  Доданий стовпчик “Статус” у закладках “Направлення”, “Діагностичні звіти”, “Процедури” форми перегляду звернення: у ньому відображається назва статусу запису у системі eHealth.
22. Інформування користувача про умови, за яких можна пов’язати спостереження із діагностичним звітом: коли спостереження створюють безпосередньо у зверненні у відповідній закладці, на екрані поруч із полем “Діагностичний звіт” буде відображене повідомлення “Зв'язати Діагностичний звіт зі Спостереженням можливо лише при створенні взаємодії”.
23. У формі підписання результатів взаємодії секція із даними про епізод розміщена внизу, щоб забезпечити правильний порядок затвердження запису. Якщо натиснути кнопку “Закриття епізоду”, на екрані з’явиться попередження: “Ви дійсно бажаєте закрити епізод? Після закриття епізоду буде неможливо передати медичні записи по ньому чи погасити направлення”.
24. Змінений шаблон друку звіту у форматі pdf у закладці “Щоденники” у формі перегляду звернення (виправлений шрифт).
 
Також в цьому релізі виправлені помилки:

1. Обробка помилки «episode is not active»: при створенні нової взаємодії на епізод перевіряється статус епізоду, якщо статус неактивний буде повідомлення «Епізод неактивний, необхідно створити новий епізод та взаємодію» та буде відображатись кнопка «створити епізод». Після створення нового епізоду буде можливість продовжити створення взаємодії.
2. Виявлена і виправлена причина зміни значення поля “Дата та час звернення” - обрано єдине джерело заповнення поля.
3. Виправлена помилка передавання у звітну форму №033/о значення “Планово”/”Ургентно” для типу звернення.
4. Проаналізована робота iframe авторизації користувача в системі еHealth у модальному вікні.
 
Категорія: Корисна інформація | Переглядів: 695 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: