menu
person

09:14
Про оптимізацію ліжкового фонду району

На численні прохання населення Добровеличківського району адміністрація Добровеличківської центральної районної лікарні надає роз’яснення щодо проведення оптимізації ліжкового фонду закладів охорони здоров’я району.  Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 червня 1998 року № 640 «Про затвердження нормативів і потреб у стаціонарній медичній допомозі в розрахунку на 10 тисяч населення»  та листа Департаменту охорони здоров’я  Кіровоградської обласної державної адміністрації від 13 червня 2014 року 21-3635/46 щодо оптимізації ліжок, потреба у стаціонарних ліжках по району на 10 тисяч населення становить 52,4, тобто 141 стаціонарне ліжко. На даний час у лікувально-профілактичних закладах району  наявні 154 ліжка, що перевищує вищевказані нормативи, тому необхідно провести оптимізацію 13 стаціонарних ліжок. Медична допомога в терапевтичних відділеннях в селі Тишківка та селі Піщаний Брід не могла надаватися згідно з останніми вимогами та протоколами надання медичної допомоги затвердженими наказами МОЗ України, обстеження хворих в повному обсязі не проводилися, так як в медичних закладах розташованих в даних населених пунктах відсутнє необхідне медичне обладнання. Обстеження та лікування населення буде забезпечене в центральній районній лікарні в повному обсязі на сучасному обладнанні.

Амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селах Тишківка, Піщаний Брід,  Липняжка, Перчунове,  місті Помічна смт. Добровеличківка будуть функціонувати в звичному режимі та надавати медико-санітарну допомогу  першого рівня.  

Крім того відповідно до листів  Департаменту охорони здоров’я  Кіровоградської обласної державної адміністрації від  04 вересня 2014 року № 21-5633/01-03 «Про надання роз’яснення» та від 09 вересня 2014 року № 21-5716/46 «Про надання роз’яснення щодо функціонування денних стаціонарів поліклініки» скасована позиція наявності денного стаціонару в закладі  первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Таким чином денні стаціонари можуть функціонувати лише  в поліклінічних відділеннях ЦРЛ, на що є відповідна розпорядча база (наказ МОЗ України від 27 грудня 2013 року № 1150 «Про затвердження Примірного табеля матеріально-технічного оснащення Центру ПМСД та його підрозділів»). Працівники, які працювали  в ЛПЗ с. Тишківка та с. Піщаний Брід та в денних стаціонарах центру первинної медико-санітарної допомоги при їх згоді переведені на рівноцінні  посади до центральної районної лікарні.

Адміністрація Добровеличківської ЦРЛ

Переглядів: 777 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: