menu
person

09:23
У Добровеличківській центральній районній лікарні на досягнутому не зупинятимуться!
У Добровеличківській центральній районній лікарні на досягнутому не зупинятимуться!

     Добровеличківська центральна районна лікарня на сьогодні переживає чи не найкращі часи. Суттєві зміни, що відбулися в плані технічного забезпечення за останні роки, позитивно позначилися на роботі медперсоналу. Звісно, всі ці покращення конкретним чином залежать від безпосередньої плідної співпраці керівництва лікарні з очільниками району, а також від наполегливості та завзяття головного лікаря Петра Гинькута. Ним визначені головні пріоритети у роботі даного медичного закладу, зокрема належне функціонування всіх відділень лікарні, ретельне обстеження хворих, та чи не найголовніший показник — забезпечення комфортабельності перебування пацієнтів у медичному закладі. Варто зазначити, що завдяки принциповості головного лікаря, його бажанню підняти лікарню на вищий щабель, колектив лікарів поповнився новими спеціалістами – хірургом, травматологом, акушерами-гінекологами, анестезіологами та стоматологом.

     Про те, як працюється новоприбулим фахівцям у центральній лікарні, ми поцікавилися безпосередньо в молодих спеціалістів. Вони охоче розповіли , що були приємно вражені й технічним оснащенням лікарні – сучасною апаратурою, яка є не в кожній обласній лікарні. Молодим медикам керівництво лікарні забезпечило всі необхідні умови. Варто відмітити, що шлях удосконалення для ЦРЛ тільки розпочався, попереду ще багато роботи . Робота лікарні зосереджена, в першу чергу, на новітні стандарти медичної галузі, звісно цей фактор і диктує нові принципи функціонування закладу. Таким чином у пологовому будинку вже практикуються партнерські пологи, спільне перебування матері і дитини, що дає свої позитивні зрушення. Ці технології здебільшого використовуються в містах, проте Добровеличківська районна лікарня переймає прогресивний досвід своїх колег та активно впроваджує його на місці. Крім того, лікарі застосовують нову методику – пологи без болю із застосуванням епідуральної анестезії. Поряд із цим триває практика природних пологів. Таким чином, кількість кесаревих розтинів знизилася в порівнянні з попередніми роками.

     Не так давно у лікарню придбано сучасні фітальні монітори для дослідження стану плоду та апарат УЗД, який дозволяє проводити ретельне обстеження перебігу вагітності.

     На сьогодні ЦРЛ має чотирьох лікарів-анестезіологів та акушерів-гінекологів, це стовідсотковий показник від необхідної кількості. Тож повною мірою забезпечено знеболенням всі випадки оперативних втручань. Відділення анестезіології має все необхідне для застосування анестезії за сучасними стандартами та надання невідкладної медичної допомоги. Незабаром, завдяки керівникам району та депутатському корпусу, буде придбано лампу для лікування жовтяниці у новонароджених та апарат, що вимірює рівень цієї хвороби без контакту зі шкірою, а це знімає ризик захворювання на гепатит та СНІД.

     Важливим фактором у роботі районної лікарні є те, що вперше за кілька років колектив поповнився лікарем-травматологом. Тривалий час не виконувалися операції щодо варикозного розширення вен нижніх кінцівок. Та на сьогодні замовлено все необхідне обладнання і вже з березня розпочинаються відповідні оперативні втручання. Слід також зазначити, що останнім часом почало виконуватися оперативне лікування гриж із використанням синтетичних алотрансплантатів (сітка).

     Незважаючи на цілий ряд позитивних зрушень, що відбулися в ЦРЛ останнім часом, адміністрація лікарні не зупинятиметься на досягнутому. Адже є ще дуже багато планів та ідей, які потрібно втілити в життя.

 

Добровеличківська районна організації Партії регіонів.

Переглядів: 732 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: