menu
person

10:19
Зустріч з Міністром охорони здоров’я України

7 квітня 2016 року Головний лікар Добровеличківської ЦРЛ Петро Гинькут прийняв участь у зустрічі з Міністром охорони здоров’я України Олександром Квіташвілі, що пройшла у рамках робочого візиту Міністра до Кіровоградської області.

Під час зустрічі обговорювалось найважливіше для медиків питання – реформування медичної галузі. Разом з одним із родоначальників грузинських реформ – екс-міністром охорони здоров’я Грузії Сандро Урушадзе, Олександр Квіташвілі презентував кіровоградським лікарям концепцію реформування охорони здоров'я в Україні.

В основі представленої системи – громадянин, який отримує медичну послугу, що фінансується державою. Місцева влада розбудовує медичну інфраструктуру, відповідає за якість і доступність медицини. Система охорони здоров'я має ґрунтуватися на партнерстві між державою, як замовником медичних послуг та місцевою громадою, як гарантом надання якісних медичних послуг. Як результат: система охорони здоров`я відповідатиме реальним потребам людей та забезпечуватиме надання доступних та якісних послуг медичними закладами.

- Усі країни пострадянського простору, включаючи і країни східної Європи, здолали цей шлях. Стратегія розроблялася групою експертів з Європи та України і сьогодні ми маємо необхідність у прийнятті нових законів, що дозволять розпочати реформу… Ми маємо змінити принцип фінансування медичної галузі – замість утримання ліжко-місця, ми повинні фінансувати надання послуг пацієнту. Гроші повинні йти на потреби пацієнта, а не на утримання лікарні, - зазначив Олександр Квіташвілі.

Він акцентував на високій ролі Кіровоградщини у впровадженні медичної реформи: "Ми впевнені, що Кіровоградщина стане авангардом та локомотивом цього процесу... Ми давно працюємо із місцевою владою, бачимо ефективність співпраці усіх її органів і знаємо що на такому тлі можна багато чого досягнути", - наголосив Міністр.

Категорія: Корисна інформація | Переглядів: 590 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: