menu
person

10:48
14 червня - Всесвітній день донора
 
 
Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові. Це подяка добровільним неоплачуваним донорам за їхній благородний вчинок та порятунок життя людей, що потребують переливання донорської крові та/або її компонентів. Різноманітні активності, що проходять в цей день також мають за мету підвищити рівень обізнаності населення щодо необхідності регулярного донорства крові з метою забезпечення якості, безпеки та доступності крові та/або її продуктів для потребуючих у переливанні.

Військові реалії сьогодення наклали відбиток на усі сфери нашого життя. Під час активних бойових дій внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну питання донорства крові та її компонентів стає ще актуальнішим.

Багато хто зараз переймається тим, що недостатньо робить для наближення Перемоги. Долучитись до донорського руху – це шанс реально допомогти й врятувати три життя однією донацією.
 
Це можна зробити, якщо:
 
ви повнолітня людина;
ваша вага складає більш як 50 кг;
у вас відсутні абсолютні або тимчасові обмеження щодо донорства.
 
Здоровий спосіб життя і режим харчування напередодні донації відтепер мають стати вашими супутниками.
 
Будьте уважними та відповідальними! Війна не змінила вимоги до донорів, тому навіть в умовах підвищеної потреби у донорській крові та її компонентах центри крові не прийматимуть донорів, що не відповідають вимогам.
 
Діймо злагоджено, зберігаймо кров гарячою, а розум холодним.
 
Віримо в Україну, в ЗСУ і в кожного, хто на своєму місці наближає нашу Перемогу!
 
З Днем донора! Слава Україні! 
 
Категорія: Новини закладу | Переглядів: 239 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: