menu
person

08:05
Міжнародний день «Лікарі світу за мир»
Лікарі світу - незалежний гуманітарний рух. Спільнота, що працює вдома і за кордоном, щоб надати нужденним людям доступ до охорони здоров’я. Завдяки 400 програмами у 80 країнах, в яких беруть участь більш ніж 3000 добровольців, надається медична допомога, проходить робота над усуненням основних бар’єрів для охорони здоров’я.

Шостого серпня відзначається день «Лікарі світу - за мир».

Це міжнародний день, який був запропонований організацією «Лікарі світу за запобігання ядерній загрозі». Він відзначається в річницю дня бомбардування японського міста Хіросіми 6 серпня 1945.

Цей день в певному сенсі є символічним і служить для нагадування про цю людську трагедію, про роль лікарів в боротьбі за мир і в запобіганні війни в цілому. Організація відзначає цей день своєю повсякденною роботою.

Наразі, ця тема для України є дуже актуальною, адже наша країна переживає важкі часи – перебуває в умовах військового конфлікту. Багато людей віддали та віддають своє здоров’я та життя за національну та територіальну цілісність країни. Українські лікарі на високопрофесійному рівні в екстремальних умовах надають якісну допомогу постраждалим в зоні бойових дій.

Надаючи допомогу на передовій, медики наражаються на смертельну небезпеку, отримують поранення, а дехто з них – гине. В Україні повністю ігноруються норми Женевських конвенцій щодо особливого статусу медичних працівників – терористи обстрілюють «швидкі», бомблять лікарні.

Всі ми розуміємо, що найбільша цінність - це людське життя. Ми довго вчимось і сумлінно працюємо задля того, щоб кожна людина мала шанс видужати і радіти життю, розвиватися, примножувати культурні, наукові надбання людства. У світі, де стільки тяжких невиліковних хвороб, страждань і болю, де лікарі й так не покладають рук, розпалювати нищівну війну можуть лише злочинні режими.

Лікарі поза політикою, вони не стають на жодну зі сторін конфлікту, їхній професійний обов’язок – рятувати абсолютно всіх. Однак українські лікарі сьогодні потребують підтримки професійної спільноти усього світу.

Щиро дякуємо всім медичним працівникам, які самовіддано працюють в нелегких умовах та оберігають і рятують людські життя.
Категорія: Новини закладу | Переглядів: 545 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: